Edzői mottóm
Arra van időd, amire akarod, hogy legyen. És ha megtalálod a Te sportod, akkor igenis szakítani akarsz majd rá időt!
 
Röviden magamról
Fati vagyok, 23 éves csoportos fitnesz instruktor, aki a hétköznapjainak nagy részében ülőmunkát végez, szóval pontosan tudja, mennyire fontos a sport az életünkben, hogy levezessük a stresszt és megőrizzük az egészségünket. Gyerekkoromban versenyszerűen szinkronúsztam, ami gyorsaságot, robbanékonyságot, hajlékonyságot és sok-sok erőt igényelt. Miután abbahagytam, realizáltam, hogy mennyire fontos egy jó edző, aki hajt, motivál, figyel rád és kihozza belőled a legjobbat. Miután rengeteg mozgásformát kipróbáltam és csoportos edző lettem, rájöttem, hogy a funkcionális edzés nem csak izgalmas és változatos, de a mentális és fizikai állapotot is egyszerre fejleszti. Ez az, ami segít abban, hogy mindennapjaimban is egészségesebben és kiegyensúlyozottabban éljek. Szenvedélyem, hogy megmutassam, az edzés nem csak unalmas gyakorlatokból áll. Az edzéseim olyan programok is egyben, amelyeken nem csak fizikailag, de mentálisan is erősödhetsz! A célom, hogy óráimon a stressztől megszabadítsalak és úgy válj erősebbé, fittebbé, hogy közben nem azt várod, hogy mikor mehetsz már haza. Hidd el, ha egyszer megtalálod a Te sportod, rájössz, hogy a sport nem csak egy kötelezettség, hanem egy életérzés!
 
Miért a funkcionális edzés?
A szinkronúszás, amit gyerekkoromban versenyszerűen űztem egy rendkívül összetett sport. Most "öregebb" fejjel érzem, hogy akkor voltam a legjobb formában, hiszen rengeteg mozgásformát ötvöz ez a sport és ennek köszönhetően egy általános fittség, jó érzés, kiegyensúlyozottság fogott el. Mielőtt edző lettem, számtalanszor estem abba a hibába, hogy egyoldalúan edzettem, emiatt rengeteg sérülésem is volt már. Utólag rájöttem, hogy a funkcionális edzés amellett, hogy izgalmas, sosem monoton és mindig kikapcsol, egy olyan mentális és fizikai fitt állapotot eredményez, melynek köszönhetően a mindennapokban is sokkal egészségesebbnek, kiegyensúlyozottnak érzem magam. Persze jó, ha kerek ez, lapos az, de a céltalan, egyhangú edzések mentálisan is kevésbé töltenek, unalmasabbak, ami nem fog abban segíteni, hogy hosszú távon kitartó és lelkes legyek. A funkcionális edzés közben érezheted, hogy egyszerre több olyan izmodat is használod, amiket egyébként ülőmunka közben biztos nem. Ez felfrissít, energiával tölt fel és természetesen segít abban, hogy akkor is egészségesek, fittek legyünk, ha ülőmunkát végzünk. És persze minél többféle mozgást gyakorlunk, annál ellenállóbb lesz a testünk az esetleges balesetekkel szemben.
 
Szeretném megmutatni az embereknek, hogy
Az edzés nem guggolásból és fekvőtámaszból áll, amit persze, hogy megunhatnak 1 hét után. Szeretném az edzéseket egy programként bemutatni, amellyel kiengedhetik a stresszt, erősödhetnek mentálisan és fizikailag is és úgy tesznek az egészségükért, hogy közben nem azt várják, hogy mikor mehetnek haza.
 
Az edzéseim tervezése során arra figyelek, hogy
Ne legyenek unalmasak az edzések, legyen bemelegítés, nyújtás és az egész testet mozgassuk át. Legyenek olyan gyakorlatok is, amelyek sikerélményt okoznak, de legyenek kihívások, amiken hétről-hétre lehet látni a fejlődést. Edzettségi szinttől függően mutatok kezdő, illetve haladó gyakorlatokat is a vendégeknek. Emellett kiemelt figyelmet fordítok a pulzuskontrollra és az ízületek védelmére.
 
Várok szeretettel, minden
+ kamaszt
+ fiatal felnőttet
+ középkorút
 
Tanulmányaim
+ IWI Nemzetközi Fitnesziskola - Csoportos Fitnesz Instruktor
+ BalanceMedAcademy - Kinesio Tape
 

Fogasy Fatime

Csoportos Fitnesz Instruktor Aerobikoktató

HIIT órák

Hétfő 20:00 - 21:00
Csütörtök 7:30 - 8:30

Elérhetőségek

+36 30 511 06 52
fogasy.fati@gmail.com
_fafitness_